Jurnalului Roman de Psihoterapie Integrativa nr. 2.

Joi, 23 Februarie 2012 19:51 Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

jrpi2

Fragmente din articole - Jurnalul Roman de Psihoterapie Integrativa Nr.2

http://www.jurnal-integrativa.ro/

Confruntarea cu calamitatea: impactul stresului ocupaţional asupra bunăstării jurnaliştilor Susana Monteiro

Extras din articol: Studii recente au considerat jurnaliştii ca primi respondenți (Osofsky, Holloway și Pickett, 2005; Law, 2007), datorită faptului că aceștia sunt expuși la aceiași factori de stres precum poliţiştii, pompierii şi personalul medical și deci, pot arăta aceleaşi răspunsuri emoţionale și   prezenta niveluri de vulnerabilitatea similare cu cele ale   profesioniştilor de urgenţă. Folosind modelul holistic al stresului   ocupaţional (Nelson și Simmons, 2002) am intervievat 25 de jurnalişti portughezi despre factori de stres, suferinţă psihică, strategii de adaptare ȘI de asemenea, despre stresul pozitiv (eustress) şi savurare. Rezultatele arată că există mai mult eustress decât suferință psihică printre aceşti profesionişti din medii de calamitate. Ei percep munca lor de zi cu zi cu o suferință psihică mai mare. Se pare că există unele dovezi pentru semne de TSPT, dar, și pentru creşterea post-traumatică printre jurnaliştii care lucrează în calamități. Sprijinul psihologic după experienţa suferinței   psihice este considerat de către aceştia drept un instrument util şi   necesar pentru a depăşi posibilele dezavantajele ale aceleiași experiențe.

Psihoterapie intgrativă de scurtă durată. 

Mara Priceputu

Extras din articol: Psihoterapia   integrativă abordează persoana sub toate aspectele identitatii   personala, a raportarii la sine si la lume. Identitatea reprezintă pe   fond un proces activ, afectiv şi cognitiv de reprezentare de sine în   anturajul său, asociat cu sentimentul subiectiv al permanenţei sale,   ceea ce permite persoanei să perceapă viaţa ca pe o experienţă care are   continuitate şi unitate şi să acţioneze astfel în consecinţă.   Identitatea este cea care satisface nevoia inter şi intrapersonală de   coerenţă, de stabilitate şi de sinteză care asigură o permanenţă în   existenţă. Per total aceste funcţii de reglare enumerate mai sus sunt   indispensabile pentru adaptarea la schimbări. Identitatea personală se   plasează pe un continuum ce implică legăturile din trecut în trairea   prezentului si construirea unui orizont temporar.

 

Ultima modificare Marţi, 27 Ianuarie 2015 01:16
IRPI Admin

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

E-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Articole recente - IRPI Admin

Articole înrudite

înapoi la partea de sus