INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Loredana Lita - Lansarea Cartii Rosii de C. G. Jung

Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

loredana lansarea jung 

 „În data de 8 noiembrie 2011, chiar în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, s-a lansat în România Cartea Roşie de C.G. Jung.

Lansarea a avut loc la Institutul Cultural Român, avândul ca moderator pe Horia Roman Patapievici. Au vorbit: Andrei Pleșu, Mihaela Minulescu, Vasile Dem. Zamfirescu.

Foarte mulţi participanţi, iubitori de Jung şi nu numai. Printre aceştia şi grupul psihoterapeuţilor integrativi.

În cadrul întâlnirii, s-au formulat unele explicaţii cu privire la întrebarea frecventa ”de ce această carte a rămas secreta timp de 80 ani”? Publicarea acestei cărţi oferind posibilitatea unei noi epoci în înţelegerea scrierilor lui Jung, accentuând tema globală a cărţii: ”modul în care Jung şi-a recâştigat sufletul şi a depăşit boala contemporană a alienării spirituale”.

”Confruntarea cu inconştientul” la Jung, aura de mister care învăluie Cartea Roşie – au fost subiecte de dezbatere în cadrul întâlnirii, cei trei invitaţi exprimându-şi opiniile care nu au fost lipsite de polemici.

Dezbaterea s-a încheiat cu multe aplauze pentru moderator şi invitați, urmând să ciocnim un pahar de vin şi să schimbăm impresii între noi, participanţii.

Ultima modificare Marţi, 01 Mai 2012 11:47

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro