INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Andreea Radu - Lansarea Cartii Rosii de C. G. Jung

Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

andreea radu lansarea jung

 

Marți, 8 noiembrie, la Institutul Cultural Român a avut loc lansarea Cărții Roșii a lui Jung. Într-o atmosferă relaxată  și ușor nerăbdătoare  ne-am adunat cu mic.

 Avându-l ca moderator pe H.R. Patapievici, profesorii Mihaela Minulescu, Vasile Dem Zamfirescu și Andrei Pleșu au împărtășit fiecare din părerile și gândurile sale despre volum. Cartea Roșie este o apariție editorială importantă, la care nu ne mai așteptam și care ne bucură, dar, în cuvintele lui Andrei Pleșu, ne și sperie.

Volumul despre care s-a spus ca este cheia operei lui Jung conține informații despre procesul din spatele teoriilor psihologiei analitice. Ca oricare alt proces, nici acesta nu se întrevede a fi fost unul lipsit de obstacole. Ba chiar, pe alocuri, se poate sa fie (sau numai să pară a fi), lipsit de sens și, în cuvintele traducătoarei, d-na. Viorica Niscov, "ca un delir". Deși d-na. Minulescu a subliniat, ca răspuns la replica d-nei. Niscov, că pericolul cel mare al publicării acestui volum este exact o astfel de reacție, oarecum speriată și defensivă în fața realității și teoriilor lui Jung, eu nu pot sa nu fiu de acord și cu observația d-lui. Pleșu, care spunea cu un aer de glumă ca maeștrii, formatorii de școala sunt ființe nesigure de propriul proces, în timp ce urmașii lor sunt tare siguri de fiecare element despre care au învățat.

Acestea fiind zise, îmi place să cred că, în ciuda aglomerației și a căldurii, discuția a fost una interesantă și pe înțelesul tuturor și care a lărgit puțin perspectiva din care noi, cei care nu-l cunoaștem atât de bine pe Jung, privim felul în care el a trăit și a creat.”

Ultima modificare Marţi, 01 Mai 2012 11:46

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro