Conferinta Internationala de Psihoterapie Integrativa 2011

Sâmbătă, 10 Iulie 2010 07:14 Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

VolumConfPsi2011

Rolul echipei interdisciplinare.

Material realizat de Institutul Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI).

 

Autori:

Mara PRICEPUTU

Gyorgy GASPAR

Serviciile de sănătate mintală au cunosc în ultimii ani o dezvoltare tot mai mare la nivel european. Politicile de sănătate mintală par să devină un punct de interes major pentru entitațile legislative și organismele de finanțare naționale și internaționale. Pornind de la acest nou cadru de referință constatăm o schimbare și la nivelul resurselor umane care pot să asigure livrarea continuă a serviciilor de sănătate mintală. 

Centrele de sănătate mintală, asociațiile de specialitate și diferite entități profesionale din sfera psihologiei și a psihoterapiei au devenit în scurt timp furnizori importanți în ceea ce privește sănătatea emoțională și mintală din România.

 

Dezvoltarea cadrului politico-juridic implică și o dezvoltare a abilităților profesionale în rândul specialiștilor care pot să livreze servicii de sănătate mintală, și care implicit pot să devină membrii în echipe interdisciplinare. Toate aceste schimbări au generat tot mai multe provocări în ceea ce privește livrarea unor servicii la standard superioare atât pentru copii, tineri cât și pentru adulți și familii.

 

 

 

Acest material se dorește a fi un prim context de referință în vederea stabilirii unui limbaj comun pentru profesioniștii echipelor interdisciplinare care pot asigura evaluarea și intervenția în sănătate mintală. Ne-am propus să integrăm cât mai multe informații de bază și mesaje practice care să corespundă nevoilor primare ale profesioniștilor în sănătate mintală.


Ultima modificare Marţi, 28 Februarie 2012 10:17
IRPI Admin

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

E-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Articole recente - IRPI Admin

înapoi la partea de sus