INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Programul workshop-urilor organizate in cadrul evenimentului "Zilele Psihoterapiei Integrative" Recomandat

Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sambătă 24 mai 2014

10:00 – 12:00
“Te vreau, dar nu te mai iubesc” - o abordare psihoterapeutică integrativă a dependenței în relații.
A fi într-o relație este o mare provocare pentru fiecare dintre cei implicați. Nevoile noastre interferează cu ale partenerului și satisfacerea lor poate creea probleme. Cu timpul ne dăm seama că vrem altceva, că relația în care suntem ne sufocă. Fricile însă ne limitează posibilitatea de actiune și ne trezim prinși într-o spirală a dependenței. Privim viața printre gratiile coliviei aurite a nefericirii.
Lector: psih. Florentina Negrescu

13:00 – 15:00
“Femeile și bărbații vorbesc limbi diferite ... dar pot învăța Esperanto” - un workshop dedicat comunicării în relațiile de cuplu.
Femeile și bărbații folosesc uneori aceleași cuvine atunci când comunică în cuplu și, aparent, fiecare dintre ei înțelege ceea ce spune celălalt. Și totuși, într-o discuție încărcată emoțional, ei ajung adesea la neînțelegeri.
Pentru a privi din perspectiva abordării psihoterapeutice integrative la dificultățile de comunicare în cuplu, la posibilele lor cauze psiho-emoționale și la cum pot fi ele prevenite sau reduse, te aștept la acest workshop.
Lector: psih. Simona Tutunaru

16:00 – 18:00
”Mindfulness si starea de bine” - o abordare integrativă.
Psihoterapia este calatoria constienta si asumata spre starea de bine, acea stare care inseamna nu doar absenta bolii, ci o stare completa de bine la nivel fizic, mental-emotional şi social, iar mindfulness reprezinta o “tehnica” valoroasa, utilizata in procesul psihoterapeutic . Mindfulness nu inseamna detasare, nu este distantare si obiectivitate rece, stiintifica, ci este o constientizare calda, umana, plina de grija si consideratie.
Noi oamenii am fost mult timp convinsi ca starea nostra de bine depinde de factori externi, si asta ca efect al conditionarilor induse de mintea noastra, a proiectiilor si propriilor noastre interpretari. Ne petrecem timpul ratacind intr-un trecut incarcat de durere sau ingrijorandu-ne cu privire la viitor, nici una din aceste atitudini nefiind benefica sau utila. Trainingul mindfulness presupune dobandirea abilitatii de a cultiva puterea de conștientizare a momentului prezent, dincolo de orice tendinta de a judeca. Cand ne conectam in mod autentic si constient la toate aspectele vietii noastre, putem experimenta adevarate momente de claritate si intelegere a ceea ce conteaza cu adevarat .
Cercetari recente arată că utilizarea mindfulness ne poate ajuta sa depasim stresul, starile de anxietate si depresie, dependentele si durerile cronice; ne deschide pentru bucurie, iubire, compasiune, pentru sine si pentru ceilalti , si pentru sentimentul de conectare la un nivel foarte profund cu ceilalti si cu noi insine.
Te asteptam cu drag la un workshop interactiv, cu exemplificari din practica de cabinet si cu exercitii care sa–ti permita sa experimentezi ce presupune a fi “mindful”.
Lectori: psih. Elena Muller si psih. Mariana Ionica

Duminica 25 mai 2014

13:00 – 15:00
”Lasă-mă, dar mai rămâi cu mine!” - despre relațiile interumane si starea de bine.
Orice relaţie pe care o ai cu ceilalţi poate fi oricând o sursă de stres, anxietate, depresie. Fără să ştii de ce şi a cui este responsabilitatea.
Dăcă te numeri printre cei care sunt pasionaţi de modul în care se poate lucra cu cineva din punct de vedere psihologic, poate chiar dintre aceia care îşi doresc sa îşi facă o profesie din a fi psihoterapeut, atunci te invit să vii şi să afli ceva mai mult despre acest subiect.
Pe scurt, acest workshop ȋși propune să aducă ȋn prim-plan problema relațiilor interumane și a modalităților personale de a produce starea de bine ȋn cadrul acestora. Vor fi explorate dinamica personală asociată experientelor relaționale și scenariul personal de viață.
Cadrul va fi unul asemănător unui grup de dezvoltare personală de tip integrativ.
Participanții vor fi ȋncurajați să găsească soluții personalizate pentru ei ȋnșiși sau pentru alții cu privire la producerea stării de bine ȋn relațiile interumane.
Lector: psih. Pavel Grigore

16:00 – 18:00
”Strategia integrativă în psihoterapia copilului și a familiei”.
Esti student sau absolvent de psihologie, in cautarea unei abordari psihoterapeutice care sa ti se potriveasca? Esti psiholog, asistent social, cadru didactic sau alt tip de specialist implicat in lucrul cu copilul si familia? Esti pur si simplu interesat de domeniul psihoterapiei integrative sau de dinamica relationala familiala? Te invit Duminica, 25 mai, intre orele 16.00 - 18.00, la acest workshop organizat in cadrul evenimentului ”Zilele Psihoterapiei Integrative la I.R.P.I.”
Lector: psih. Gabriela Dumitriu

Inscrieri
Participarea este gratuita, evenimentul ”Zilele Psihoterapiei Integrative" fiind sponsorizat de IRPI in cadrul proiectului de promovare a valorilor psihoterapiei integrative.
Evenimentul se adresează tuturor celor interesaţi de domeniul psihoterapiei, dar si celor interesați de alegerea profesiei de psihoterapeut.
Cei mai norocoși 5 participanți interesați de alegerea profesiei de psihoterapeut, vor avea șansa să câștige, prin tragere la sorți, participarea la ”Primul modul de formare în psihoterapie integrativă” oferit de IRPI în cadrul ”Programului de acordare a burselor IRPI”.

Locatia: Sediul IRPI din Strada Stelea Spataru nr. 24 (Zona Unirii)
Inscrierea se face pe adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Nu uita sa mentionezi titlul workshop-ului la care vrei sa participi.

Te asteptam!


Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 19:37

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro