INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Viziunea EIATCYP

Marţi, 06 Iulie 2010 09:20 Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

viziune eaycp

EIATCYP s-a nascut in urma numeroaselor intalniri si dezbateri, intre psihologi, psihoterapeuti, consilieri, asistenti sociali, cadre medicale si specialisti in educatia copilului, din mai multe tari europene

Cu totii impartasim acelasi interes si o mare deschidere pentru sanatatea psihologica si starea de bine a copiilor si tinerilor, cu care venim in contact in diferitele structuri de activitate.

Recunoastem si intelegem si toate celelalte aspecte care ingreuneaza activitatea profesionsitilor din domeniu si care reprezinta o problema pentru copii si tineri. Majoritatea acestora apar datorita unor deficite de colaborare intre diferitele agentii implicate in munca cu copii si adolescenti, si care adesea sunt in conflict.

De altfel, diferentele profesionale in ceea ce priveste dogmatica teoretica si abordarea de lucru, duc la o restrictionare a accesului la terapii alternative, ca rezultat al unor practici restrictive manifestate implicit sau explicit. EIATCYP considera ca optiunile de “tratament” nu trebuie sa fie dictate de simple doctrine preferentiale ci mai degraba de paleta optiunilor disponibile.

EIATCYP isi asuma angajamentul pentru o activitate incluziva care aspira dicolo de unele modele limitative si manifesta o deschidere pentru practica unor modele teoretice diferite precum: psihanaliza, umanist integrativ, sistemic familial, cognitiv-comportamental.

EIATCYP nu va favoriza nicio abordare particulara, obiectivul nostru este sa promovam standarde ridicate de educatie, training si practica in psihoterapie. EIATCYP considera ca aceste standarde sunt mai importante decat numele unei abordari sau monopolul adevarului pentru o singura practica.


Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 11:17
IRPI Admin

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

E-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro