INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Model de intervenţie psihoterapeutică integrativă pentru tratarea tulburărilor de comportament alimentar

Joi, 23 Februarie 2012 17:32 Scris de  IRPI Admin
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

cercetare comportament alimentar

Model de intervenţie psihoterapeutică integrativă pentru tratarea tulburărilor de comportament alimentar.

Echipa de cercetare: psih. Mara PRICEPUTU

Perioada de desfășurare a cercetării: 2000-2009

Publicația cercetării: Conferința Internațională de Psihologie – Psihologul în Comunitate” – Arad 2009.

Abstract: Cercetarea de faţă îşi propune să  evalueze eficienţa unui model de diagnoză  clinică şi de intervenţie terapeutică, specific psihoterapiei integrative, în tratarea tulburărilor de comportament alimentar la adolescenţi şi tineri. Modelul de intervenție terapeutica abordează aspectele cognitive, comportamentale, emoționale,  somatice si socio-culturale in vederea dobândirii stării de bine.

În cadrul unui experiment care are la bază un design cu măsurători repetate, s-a evaluat cantitativ şi calitativ (numărul şi intensitatea) simptomelor, conform criteriilor de diagnostic din DSM IV, înainte şi după intervenţia terapeutică de tip integrativ, pentru 36 de subiecţi diagnosticaţi cu tulburări de alimentaţie. Diferenţele sunt semnificative statistic, indicând o reducere a simptomatologiei de la o medie generală de 10,44 la1,14(t=32,13 ;p<0.001-bilateral) iar pentru scorul la scala Back, de la media de 19,89 la 3,92(t=18,34;p<0,001-bilateral).

Rezultatele studiului demonstrează eficienţa modelului terapeutic integrativ şi permit compararea cu alte tipuri de intervenţie terapeutică.

Ultima modificare Marţi, 27 Ianuarie 2015 01:20
IRPI Admin

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

E-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Login pentru a posta comentarii

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro