INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Articole I.R.P.I.
Articole I.R.P.I.

Articole I.R.P.I. (31)

psihoterapia integrativa international

psih. Gyorgy GASPAR (sursa American Psychological Association)

După  zeci de ani în care lumea psihologiei a fost condusă de patru abordări psihoterapeutice care se diferenţiau semnificativ de celelalte peste patru sute de perspective existente, Asociaţia Psihologilor Americani recunoaşte meritele unei noi orientări cunoscută drept „psihoterapia integrativă”.

starea de bine subiectiva

Psihoterapeut Mara Priceputu

 

Introducere

Din punct de vedere psihologic, “starea de bine” joacă un rol important în conturarea teoriei personalităţii cât şi în formele aplicate din psihopatologie.

“Starea de bine” mai serveşte ca ghid clinic de lucru, ajutând psihoterapeutul în determinarea direcţiei în care un client se poate deplasa pentru a atenua disfuncţionalitatea şi a-şi găsi împlinirea, scopul, şi sau sensul.

moduri de functionare pacient tuburare narcisica

          Tulburarea de personalitate narcisică se caracterizează printr-un pattern excesiv de grandoare, necesitate de admiraţie şi lipsă de empatie. Acesta apare devreme în perioada adultă şi este prezent într-o varietate de contexte.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro