INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Articole I.R.P.I.
Articole I.R.P.I.

Articole I.R.P.I. (31)

Cu ce se “mănâncă” anorexia?

Publicat în Articole I.R.P.I.
Scris de  IRPI Admin Joi, 23 Februarie 2012 17:45

cu ce se mananca anorexia

Termenul anorexie își are originea în greaca veche: an (αν- sau α -lipsa de, )și órexis (óρεξις) = dor, poftă, apetit . http://fr.wikipedia.org/wiki/Anorexie

Ce este anorexia? Într-o societate care promovează imaginea, este aproape  imposibil ca astfel de deviații să nu apară. Mai mult, persoanele care reușesc să se abțină de la a mânca sunt considerate persoane cu voință puternică și sunt admirate.

interventie anxietate

Autori: Psih. Mara PRICEPUTU;  Psih. Győrgy GÁSPÁR

 
 

Strategia psihoterapeutică integrativă include mai multe niveluri considerate semnificative atât în dezvoltarea clientului, cât şi în intervenţia asupra GAD: contextual-experienţele de viaţă, cognitiv, emoţional, fiziologic şi comportamental, interacţiunea dintre acestea putând produce şi explica tulburările mentale, fizice şi psihosomatice, precum şi starea normală.

Terapia schemelor in tulburarea de personalitate narcisica 2

Originile narcisismului

          Dr. Jeffrey Young şi colegii săi ("Schema Therapy, A Practitioner`s Guide" - 2003) menţionează patru factori specifici mediului în care cresc persoanele cu tulburare de personalitate narcisică:

1. Singurătate şi izolare

2. Limite insuficiente

3. Manipulare

4. Aprobare condiţionată din partea părinţilor

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro