INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

Articole I.R.P.I.
Articole I.R.P.I.

Articole I.R.P.I. (31)

Drumul de la dependenţă la autonomie

Publicat în Articole I.R.P.I.
Scris de  IRPI Admin Joi, 23 Februarie 2012 17:45

drumul de la independenta la autonomie

          Dragostea romantică se caracterizează printr-o pulsiune menită să ne atragă în mrejele inconştientului. Tu fiinţă frumoasă, te simţi fericită şi binecuvantată să sorbi din cupă, nectarul binefacător al iubirii. Dar dupa ce conţinutul divin al stării de îndrăgostire se risipeşte, tu te afunzi în ceaţa şi intunericul din adâncul fiinţei tale. Acum simţi durere şi suferi; toată bucuria s-a transformat în agonie.

importanta relatiei terapeutice

Gyorgy GASPAR psiholog clinician, psihoterapeut integrativ,

adaptare după John C. Norcross

 

          Cercetările științifice, din ultima decadă, au dovedit că nu există  dubii cu privire la eficacitatea psihoterapiei. Revizuirile calitative și cantitative, a sute de studii științifice, arată că 75-80% dintre pacienții (clienții) care se implică într-un proces psihoterapeutic ating rezultate pozitive (Lambert, Ogles, 2004; Wampold, 2001). Aceste rezultate sunt cu referire la o plajă largă a tulburărilor de sănătate mintală și diferite forme de psihoterapie: psihoterapia individuală, psihoterapia de familie și cuplu, precum și psihoterapia de grup.

Psyche in oglinda naturii

Pictura lui Paul Thumann

Psyche în oglinda naturii

autor Mara Priceputu

Psyche în limba greacă înseamnă suflul vieţii sau sufletul şi este un simbol al iubirii veşnice aceasta reprezentand călătoria sufletului prin viaţă; asemeni sufletului, Psyche este prezentată uneori ca fluture. De asemenea, ea este simbolul eponimic al personalităţii umane.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro