INSTITUTUL ROMAN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Selectie rapida

IRPI Admin

IRPI Admin

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

Website URL: E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Dragi Colegi,
In calitate de membri IRPI sau practicieni in psihologie clinica si psihoterapie sunteti invitati la atelierul cu tema
"Actualitati legislative privind serviciile psihologice integrate in serviciile de sanatate conexe actului medical".

BUCURESTI
Data: 1 iunie, orele 16.00-18.00,
Adresa: Stelea Spatarul, nr.24, Sector 3

Dr. Psih. Mara Priceputu,
supervizor/formator in psihologie clinica si psihoterapie integrativa
Dr. Psih. Ofelia Popescu,
Supervizor in psihologie clinica

BAIA MARE
Data: 6 iunie, orele 16.00-18.00,
Adresa: Hotel Mara, Baia Mare

Dr. Psih. Mara Priceputu,
supervizor/formator in psihologie clinica si psihoterapie integrativa

Dr. Psih. Viorel Pasca
supervizor/formator in psihologie clinica si psihoterapie integrativa

Confirmarea pe mail a prezentei este obligatorie, pe adresa  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Detalii cont IRPI

Mai jos gasiti documentele:

CNAS | COPSI

Sambătă 24 mai 2014

10:00 – 12:00
“Te vreau, dar nu te mai iubesc” - o abordare psihoterapeutică integrativă a dependenței în relații.
A fi într-o relație este o mare provocare pentru fiecare dintre cei implicați. Nevoile noastre interferează cu ale partenerului și satisfacerea lor poate creea probleme. Cu timpul ne dăm seama că vrem altceva, că relația în care suntem ne sufocă. Fricile însă ne limitează posibilitatea de actiune și ne trezim prinși într-o spirală a dependenței. Privim viața printre gratiile coliviei aurite a nefericirii.
Lector: psih. Florentina Negrescu

13:00 – 15:00
“Femeile și bărbații vorbesc limbi diferite ... dar pot învăța Esperanto” - un workshop dedicat comunicării în relațiile de cuplu.
Femeile și bărbații folosesc uneori aceleași cuvine atunci când comunică în cuplu și, aparent, fiecare dintre ei înțelege ceea ce spune celălalt. Și totuși, într-o discuție încărcată emoțional, ei ajung adesea la neînțelegeri.
Pentru a privi din perspectiva abordării psihoterapeutice integrative la dificultățile de comunicare în cuplu, la posibilele lor cauze psiho-emoționale și la cum pot fi ele prevenite sau reduse, te aștept la acest workshop.
Lector: psih. Simona Tutunaru

16:00 – 18:00
”Mindfulness si starea de bine” - o abordare integrativă.
Psihoterapia este calatoria constienta si asumata spre starea de bine, acea stare care inseamna nu doar absenta bolii, ci o stare completa de bine la nivel fizic, mental-emotional şi social, iar mindfulness reprezinta o “tehnica” valoroasa, utilizata in procesul psihoterapeutic . Mindfulness nu inseamna detasare, nu este distantare si obiectivitate rece, stiintifica, ci este o constientizare calda, umana, plina de grija si consideratie.
Noi oamenii am fost mult timp convinsi ca starea nostra de bine depinde de factori externi, si asta ca efect al conditionarilor induse de mintea noastra, a proiectiilor si propriilor noastre interpretari. Ne petrecem timpul ratacind intr-un trecut incarcat de durere sau ingrijorandu-ne cu privire la viitor, nici una din aceste atitudini nefiind benefica sau utila. Trainingul mindfulness presupune dobandirea abilitatii de a cultiva puterea de conștientizare a momentului prezent, dincolo de orice tendinta de a judeca. Cand ne conectam in mod autentic si constient la toate aspectele vietii noastre, putem experimenta adevarate momente de claritate si intelegere a ceea ce conteaza cu adevarat .
Cercetari recente arată că utilizarea mindfulness ne poate ajuta sa depasim stresul, starile de anxietate si depresie, dependentele si durerile cronice; ne deschide pentru bucurie, iubire, compasiune, pentru sine si pentru ceilalti , si pentru sentimentul de conectare la un nivel foarte profund cu ceilalti si cu noi insine.
Te asteptam cu drag la un workshop interactiv, cu exemplificari din practica de cabinet si cu exercitii care sa–ti permita sa experimentezi ce presupune a fi “mindful”.
Lectori: psih. Elena Muller si psih. Mariana Ionica

Duminica 25 mai 2014

13:00 – 15:00
”Lasă-mă, dar mai rămâi cu mine!” - despre relațiile interumane si starea de bine.
Orice relaţie pe care o ai cu ceilalţi poate fi oricând o sursă de stres, anxietate, depresie. Fără să ştii de ce şi a cui este responsabilitatea.
Dăcă te numeri printre cei care sunt pasionaţi de modul în care se poate lucra cu cineva din punct de vedere psihologic, poate chiar dintre aceia care îşi doresc sa îşi facă o profesie din a fi psihoterapeut, atunci te invit să vii şi să afli ceva mai mult despre acest subiect.
Pe scurt, acest workshop ȋși propune să aducă ȋn prim-plan problema relațiilor interumane și a modalităților personale de a produce starea de bine ȋn cadrul acestora. Vor fi explorate dinamica personală asociată experientelor relaționale și scenariul personal de viață.
Cadrul va fi unul asemănător unui grup de dezvoltare personală de tip integrativ.
Participanții vor fi ȋncurajați să găsească soluții personalizate pentru ei ȋnșiși sau pentru alții cu privire la producerea stării de bine ȋn relațiile interumane.
Lector: psih. Pavel Grigore

16:00 – 18:00
”Strategia integrativă în psihoterapia copilului și a familiei”.
Esti student sau absolvent de psihologie, in cautarea unei abordari psihoterapeutice care sa ti se potriveasca? Esti psiholog, asistent social, cadru didactic sau alt tip de specialist implicat in lucrul cu copilul si familia? Esti pur si simplu interesat de domeniul psihoterapiei integrative sau de dinamica relationala familiala? Te invit Duminica, 25 mai, intre orele 16.00 - 18.00, la acest workshop organizat in cadrul evenimentului ”Zilele Psihoterapiei Integrative la I.R.P.I.”
Lector: psih. Gabriela Dumitriu

Inscrieri
Participarea este gratuita, evenimentul ”Zilele Psihoterapiei Integrative" fiind sponsorizat de IRPI in cadrul proiectului de promovare a valorilor psihoterapiei integrative.
Evenimentul se adresează tuturor celor interesaţi de domeniul psihoterapiei, dar si celor interesați de alegerea profesiei de psihoterapeut.
Cei mai norocoși 5 participanți interesați de alegerea profesiei de psihoterapeut, vor avea șansa să câștige, prin tragere la sorți, participarea la ”Primul modul de formare în psihoterapie integrativă” oferit de IRPI în cadrul ”Programului de acordare a burselor IRPI”.

Locatia: Sediul IRPI din Strada Stelea Spataru nr. 24 (Zona Unirii)
Inscrierea se face pe adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Nu uita sa mentionezi titlul workshop-ului la care vrei sa participi.

Te asteptam!


 

afis scoala de vara iunie 2012

Abordarea  Relationala in Psihoterapia  Integrativa
Psih. Mara Priceputu
Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa
www.irpi.ro
    Prin abordarea relationala in psihoterapia integrativa ne propunem crearea unui context interactiv de expunere si analiza structurata in doua parti ce cuprind aspecte ale evaluarii si interventiei.
    In psihoterapia integrativă pornim de la premisa că fiinţele umane sunt complexe şi pot fi înţelese la niveluri diferite. Integrarea reprezintă mai mult decât un nou model de terapie si este mai degrabă o alegere individuală, în care rolul terapeutului este acela de a înţeleage ce este cel mai bine pentru el şi pentru clientul sau. Teoria modelelor umaniste şi existenţiale ce au la baza Ipoteza unicităţii fiecărui individ este integrata in psihoterapia integrativă. Acesta ipoteză are implicaţii asupra modului în care psihoterapeuţii lucrează, atat  în ceea ce priveşte etapa evaluării cat si etapa de interventie.
    Vom aduce in discutie studiile referitoare la rezultatele terapiei şi la procesul terapeutic care arată că, indiferent de orientare, elementele care contează sunt competenţa terapeutului, caracteristicile clientului si interacţiunea dintre psihoterapeut si client.
    Aplicatiile workshop-ului vor avea ca obiectiv  parcurgerea nivelelor  funcţionarii intrapersonale şi interpersonale sub aspectele evaluarii si interventiei integrative dupa cum urmeaza:
I.   Paternuri  relaţionale automat - repetitive ce se dezvoltă în istoria personală;
II.  Calitatea funcţionarii in relaţiile interpersonale;
III. Contactul relaţional direct - element reprezentativ pentru modelul de funcţionare interpersonală  a clientului.

 

conferinta brasov 2


National Conference of Romanian Psychologists 2012
02 Oct 2012
The 6th edition of the National Conference of Romanian Psychologists was held between 25th – 29th September, in Brasov. During the conference, there were more than 20 workshops sustained by various psychologists across the country. One of the workshops sustained by Dr. Ruxandra Rascanu from University of Bucharest, Dr. Mara Priceputu and Dr. Viorel Pascu was entitled Psychological Assessment with BioFeedback Multimedia System BF -2000x-pert.

Although the workshop it was in the morning, the participants were quite interested in the BioFeedback 2000x-pert and the case studies presented by Dr.Viorel Pasca. For many of the participants, this workshop was the first contact they had with the system. Even if young psychologists are considering the system as modern and innovative, the biofeedback has a long history in psychology, although lately has fallen into obscurity (especially in Romania).
We hope for the future that more psychologists become interested in the system and they will ingrate it into their private practices across all individual offices in Romania.

conferinta brasov 1

conferinta brasov 3

conferinta brasov 5

 

Opriș Laura

Bistriţa
0747078107
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Psihoterapie integrativă

Institutul Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI)

Psihoterapeut cu drept de practică independentă

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

© Copyright 2012.

Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

IRPI este o organizaţie profesională, non-guvernamentală care activează în domeniul psihologiei şi psihoterapiei integrative, acreditată de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia Europeană de Psihoterapie Integrativă.

Site administrat de www.websystem.ro