Seria de emisiuni „Călătorii Interioare” este la  a treia ediţie. Prima ediţie a fost moderată de mine, a doua de colegul meu Horea Poenar, critic literar, iar a treia, cu debut din octombrie 2015, este moderată din nou de mine. Producătorul emisiunii este Mihaiela Ilea.

Pentru prima ediţie vezi mai multe informaţii AICI.

Ediţia a treia va fi difuzată astfel:

  • TVR 3 – sâmbăta de la 14.30 (începand cu 10 octombrie 2015 până în vară, luna iulie). TVR Cluj va prezenta o serie de reluări. Voi afişa emisiunile aici, imediat după ce au fost difuzate, iar acestea pot fi urmărite în reluare AICI.
    • Prima emisiune (10 octombrie 2015): „Încrederea şi cooperare la români” – Invitat: prof. univ. dr. Călin Felezeu (istoric)
    • A doua emisiune (17 octombrie 2015): „Interviu cu un robot” – Invitat: BlueNAO (robot)

Emisiunile moderate de mine se focalizează pe diseminarea psihologiei ştiinţifice către publicul larg, astfel încât acesta să înveţe cum să utilizeze psihologia ştiinţifică (1) pentru optimizarea/dezvoltarea personală; (2) promovarea sănătăţii/bunăstării psihice şi prevenirea problemelor psihologice şi (3) ca element cultural care să funcţioneze ca un antidot la contaminarea psihologică indusă de pseudoştiinţă/non-ştiinţă (care fac mult rău oamenilor şi societăţii în general). Pentru mine psihologia este un bun public şi în consecinţă aceasta trebuie să ajungă la public!

Multumesc TVR (TVR Cluj) pentru implicarea în acest proces, important atât pentru public, cât şi pentru psihologia ca ştiinţă!

Moderator prof.univ.dr. Daniel David. * Psihologia este fundamentală pentru înţelegerea vieţii. Tema ediţiei de azi este despre neîncrederea şi cooperarea la români, într-o perspectiva psihoistorică. Invitat prof.univ.dr. Călin Felezeu-UBB Cluj.