Project Description

coperta_0003_3-adolescentulColecția „LUMEA COPIILOR POVESTITĂ ADULŢILOR” cuprinde o serie de cărţi despre etapele copilăriei şi adolescenţei în care noi, autoarele, dezvăluim din experienţa noastră de părinţi, psihoterapeuţi, consilieri şcolari, profesori, psihologi clinicieni. Pentru că eşti aici, te invit să privim împreună către lumea copiilor care, aidoma unui caleidoscop, ne dezvăluie frumuseţea şi unicitatea fiecărui copil sau a fiecărei clipe (etape) a copilăriei şi adolescenţei.

O nouă poveste de viaţă care începe cu visul unui cuplu de a împlini, de a dărui şi de a duce mai departe misiunea şi sensul vieţii. La început a fost un vis şi iată că miracolul vieţii prinde contur, visul devine realitate şi o nouă pagină de istorie personală începe să fie scrisă.
 Este povestea copilului tău, cu identitatea lui, cu dreptul lui la viaţă, la fericire şi la a fiinţa în felul lui în lumea aceasta…

Este Copilul Tău în orice rol te afli în preajma lui. Ce pagină ai ales să scrii în povestea lui şi cum primeşte el acest lucru? Ce rol ai ales să fii în povestea vieţii lui? Mama, Tata, Educatoarea, Învăţătoarea, Diriginta, Mesagerul unei ştiinţe, Zâna bună, Zmeul, Împăratul, Împărăteasa, Fratele protector, Călauză pe drumul vieţii? Vocea raţiunii, Vocea iubirii, Vocea protecţiei şi a siguranţei, Vocea curajului sau a fricii, Vocea resurselor sau a neputinţei, Vocea reuşitei sau a vinovăţiei, Vocea autonomiei sau ruşinii, Vocea clarităţii si identităţii sau confuziei şi necunoaşterii?

Ce doreşti să spună despre tine după ce vei fi trecut prin viața lui?
 Ştiu că-ţi pasă şi intuiesc răspunsurile tale la aceste întrebări. Am ca argument chiar faptul că ţii această carte în mână! Copilul tău este norocos să te aibă în preajmă şi te felicit pentru dorinţa ta de A FI în viaţa lui o prezenţă pozitivă!

Citeşte “Lumea copiilor povestită adulţilor” şi alătură-te nouă împărtăşindu-ne din experienţele tale spre a deveni pilde şi a scrie împreună seria următoare: „ ADULŢII SCRIU LA FRUMOASA POVESTE DE VIAŢĂ A COPIILOR LUMII!”

Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu

Cuprins Lumea Copiilor Povestită Adulților – Adolescentul

I.CARACTERISTICI ALE ETAPEI DE DEZVOLTARE

I.1. Adolescența – perioadă de tranziție critică

I.2. Adolescența – tărâmul unor noi experiențe în procesul de dezvoltare

I.3. Comportamente de risc ridicat

I.4. Adolescența – perioada crizei

I.5. Auto – Advocacy și Marketing personal

I.6. Limitele adolescenței

II. PARTICIPAREA ADULȚILOR LA PROCESUL REALIZĂRII DE SINE A ADOLESCENȚILOR

II.1. Familia și comunitatea-suporturi cheie pentru adolescent

II.2. Autocunoaștere, intercunoaștere și dezvoltare personală

II.3. Identitate versus confuzie de identitate-Diversitatea rolurilor în viața adolescenţilor.

II.4. Abordarea diferenţelor de gen din perspectiva inteligenţei emoţionale

II.5. Voință și autocontrol la adolescenți

II.6. Decizia de carieră

II.7. Sugestii de abordare a stărilor depresive la vârsta adolescenţei

III. BIBLIOGRAFIE SELECTIVĂ