Project Description

coperta_0004_2-scolarulColecția „LUMEA COPIILOR POVESTITĂ ADULŢILOR” cuprinde o serie de cărţi despre etapele copilăriei şi adolescenţei în care noi, autoarele, dezvăluim din experienţa noastră de părinţi, psihoterapeuţi, consilieri şcolari, profesori, psihologi clinicieni. Pentru că eşti aici, te invit să privim împreună către lumea copiilor care, aidoma unui caleidoscop, ne dezvăluie frumuseţea şi unicitatea fiecărui copil sau a fiecărei clipe (etape) a copilăriei şi adolescenţei.

O nouă poveste de viaţă care începe cu visul unui cuplu de a împlini, de a dărui şi de a duce mai departe misiunea şi sensul vieţii. La început a fost un vis şi iată că miracolul vieţii prinde contur, visul devine realitate şi o nouă pagină de istorie personală începe să fie scrisă. Este povestea copilului tău, cu identitatea lui, cu dreptul lui la viaţă, la fericire şi la a fiinţa în felul lui în lumea aceasta…

Este Copilul Tău în orice rol te afli în preajma lui. Ce pagină ai ales să scrii în povestea lui şi cum primeşte el acest lucru? Ce rol ai ales să fii în povestea vieţii lui? Mama, Tata, Educatoarea, Învăţătoarea, Diriginta, Mesagerul unei ştiinţe, Zâna bună, Zmeul, Împăratul, Împărăteasa, Fratele protector, Călauză pe drumul vieţii? Vocea raţiunii, Vocea iubirii, Vocea protecţiei şi a siguranţei, Vocea curajului sau a fricii, Vocea resurselor sau a neputinţei, Vocea reuşitei sau a vinovăţiei, Vocea autonomiei sau ruşinii, Vocea clarităţii si identităţii sau confuziei şi necunoaşterii?

Ce doreşti să spună despre tine după ce vei fi trecut prin viața lui?
 Ştiu că-ţi pasă şi intuiesc răspunsurile tale la aceste întrebări. Am ca argument chiar faptul că ţii această carte în mână! Copilul tău este norocos să te aibă în preajmă şi te felicit pentru dorinţa ta de A FI în viaţa lui o prezenţă pozitivă!

Citeşte “Lumea copiilor povestită adulţilor” şi alătură-te nouă împărtăşindu-ne din experienţele tale spre a deveni pilde şi a scrie împreună seria următoare: „ ADULŢII SCRIU LA FRUMOASA POVESTE DE VIAŢĂ A COPIILOR LUMII!”

Dr. Psih. Mara Adriana Priceputu

Curpins Lumea Copiilor Povestită Adulților – Școlarul

I. DEZVOLTAREA COPILULUI LA VÂRSTA ȘCOLARĂ MICĂ

I.1. Debutul școlarității

I.2. Particularitățile dezvoltării biofizice

I.3. Dezvoltarea psihică

I.4. Capacitatea de învățare

II. CADRUL EDUCATIV AL ȘCOLARULUI

II.1. Climatul socio-familial

II.2. Mediul școlar

II.3. Relația școală – familie

II.4. Școlarul vremurilor noastre

III. PARTICIPAREA ADULȚILOR LA PROCESUL CREȘTERII ȘI DEZVOLTĂRII COPIILOR

III.1. Autocunoaștere și dezvoltare personală

III.2. Dezvoltarea abilităților emoționale

III.2.1. Despre emoții

III.2.2. Inteligența emoțională

III.2.3. Competența emoțională

III.2.4. Recunoașterea și acceptarea emoțiilor

III.3. Hărnicie versus inferioritate

III.4. Voință și autocontrol la școlarii mici

III.5. Dezvoltarea creativității la vârsta școlarității

III.6. Dificultățile de învățare la școlarul mic

III.7. Dezvoltarea abilităților sociale

III.8. Abordarea comportamentelor neadecvate

III.9. Minciuna la școlari

IV. BIBLIOGRAFIE SELECTIVĂ