Speakeri
CONFERINȚA IRPI 2023 – PSIHOTERAPIA VIITORULUI
Psih. Dr. JOHN C. NORCROSS
Este profesor și șef al Departamentului de Psihologie al Universității din Scranton, SUA, profesor de psihiatrie al Universității Medicale SUNY, psiholog clinician și psihoterapeut integrativ. Este o autoritate recunoscută pe plan internațional în domeniul schimbării comportamentale și psihoterapiei integrative.
Autor a peste 400 de publicații științifice, Dr. Norcross este co-autor sau editor a 22 de cărți. Acestea includ: Personalizing Psychotherapy, Psychotherapy Relationships That Work, History of Psychotherapy, APA Handbook of Clinical Psychology, Leaving It at the Office: Psychotherapist Self-Care, 15 ediții ale Insider’s Guide to Graduate Programs in Clinical & Counseling Psychology și Systems of Psychotherapy: A Transtheoretical Analysis, acum la a 9-a ediție. Printre aceste publicații se numără și renumitul ghid de auto dezvoltare Changeology.
Timp de 35 de ani, a profesat în domeniul psihoterapiei și psihologiei clinice, în cadrul cabinetului său privat, dedicând însă activitatea sa din ultimii ani sferei universitare, de pregătire, supervizare și consultanță.
Un profesor și clinician carismatic și captivant, Dr. Norcross a susținut workshop-uri și conferințe în peste 30 de țări. În prezent, locuiește în nord-estul statului Pennsylvania, aproape de cei doi copii și de nepoții săi.
Psih. Dr. MAŠA ŽVELC
Este Profesor Asistent de Psihologie la Universitatea din Primorska și director al Institutului de Psihoterapie și Consiliere Integrativă, Ljubljana (Slovenia). Ea este psihoterapeut, formator și supervizor Integrativ, acreditat de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă și de Asociația Internațională de Psihoterapie Integrativă.
În cadrul Institutului, are o practică de psihoterapie și supervizare și predă cursuri de psihoterapie integrativă și supervizare.
Este co-autor al două cărți, publicate de Routledge: Mindfulness and compassion in integrative supervision (2023) și Integrative psychotherapy: A mindfulness- and compassion-oriented approach (2021).
“Mindfulness și Compasiune în Supervizarea Integrativă” propune o perspectivă inovatoare asupra supervizării, evidențiind relevanța conștientizării și compasiunii în acest proces. Cartea explorează modul în care terapeuții sunt învățați să fie conștienți și empatici față de clienții lor, dar cum adesea neglijează să-și manifeste autocompasiunea.
Psih. MICHAEL RANDOLPH
Este un psihoterapeut recunoscut, format în Los Angeles și Denver, cu o vastă experiență în psihoterapia somatică. A lucrat ca psihoterapeut în München și Toulouse, iar în timpul carierei sale a ocupat diverse poziții de conducere în comunitatea psihoterapeutică.
A fost membru al boardului Uniunii Franceze de Psihoterapie și Secretar General al acesteia. De asemenea, a fost parte a Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă, fiind membru al boardului și lider al Comitetului de Membri.
Contribuția sa în domeniul psihoterapiei a fost recunoscută și prin implicarea sa în educație și evaluarea profesională. A fost examinator extern al Institutului de Psihoterapie Metanoia, Ealing, UK, între anii 2004 și 2008.
Din 2009, Michael Randolph locuiește în Sardinia și continuă să-și împărtășească cunoștințele și experiența prin coordonarea workshopurilor de formare în psihoterapie și psihoterapie somatică în diferite țări, inclusiv Marea Britanie (Londra și Christchurch), Polonia (Varșovia și Wroclaw) și România (București, Baia Mare, Timișoara).
Psih. Dr. MARA PRICEPUTU
Președinte IRPI, formator și supervizor în psihoterapie integrativă și psihologie clinică. Ea deține un doctorat în psihologie și este specializată în psihoterapie integrativă, ericksoniană, cognitiv-comportamentală și interpersonală.
În prezent, ocupă poziția de Președinte al Federației Române de Psihoterapie (FRP), unde coordonează politici profesionale pentru serviciile de psihoterapie din România, inclusiv implementarea standardelor de formare profesională și practică conform modelelor de bune practici europene.
Mara Priceputu are drepturi de liberă practică în mai multe domenii, cum ar fi psihologia clinică, psihoterapie, psihologia muncii și organizațională, și psihologia transporturilor. Ea este, de asemenea, activ implicată în organizații profesionale și comisii internaționale: European Interdisciplinary Association for Therapy With Children & Young People și European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP).
Cu o carieră vastă și diversificată în psihoterapie și psihologie, Mara Priceputu este un profesionist apreciat și respectat în domeniul sănătății mintale și aduce contribuții semnificative în dezvoltarea practicii și standardelor de psihoterapie din România.
Psih. Dr. VIOREL PASCA
Psiholog clinician și psihoterapeut integrativ principal, formator și supervizor în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI) și al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP).
Este Vicepreședintele IRPI. Are formări de lungă durata în psihoterapie integrativă, psihoterapie corporală, EFT (Emotionally Focused Therapy), CFT (Compassion Focused Therapy) și peste 200 de ore de formare aplicată în CBT și în SE (Somatic Experiencing). A încheiat studiile doctorale în 2011 la Universitatea din București cu o teza de psihofiziologie.
Are peste 10 ani de experiență didactică universitară. Este interesat de psihofiziologie, neuroștiințe, teoria polivagală, mindfulness, teoriile atașamentului și aplicațiile acestora în psihologia clinică și psihoterapie. Are practică profesională în psihofiziologie criminalistică și în utilizarea biofeedbackului în psihoterapie.
În practica privată este interesat de integrarea psihoterapiilor corporale în intervențiile terapeutice, mindfulness, lucrul cu emoțiile și emoțiile dificile, tehnici de abordare a traumei, dezvoltarea unor intervenții bazate pe teoria polivagală și compasiune, etc.
Psih. ANDREEA HIRIZA
Formator și supervizor în Psihoterapie integrativă în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă – IRPI. Psihoterapeut certificat european la Asociația Europeană de Psihoterapie. Psiholog specialist în psihologia muncii și organizațională și psihologie aplicată în domeniul securității naționale. Activitatea profesională o desfășoară de peste 10 ani în domeniul privat, în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.
Este membru în comitetul director al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă și al Federației Române de Psihoterapie.
Are experiență în psihoterapie individuală, de cuplu și grup și oferă consultanță specializată în managementul resurselor umane în psihologia organizațională.
De asemenea, este trainer care pregătește și oferă programe de formare continuă pe teme psihologice, pentru specialiști în sistemul social și coordonator al serviciilor psihologice pentru organizație internațională umanitară.
Experiența ei trecută ca specialist în resurse umane i-a permis să-și dezvolte abilități în recrutare și selecție, orientarea angajaților, evaluarea performanței și organizarea de programe de formare profesională.
Psih. Dr. GABRIELA DUMITRIU
Este psihoterapeut integrativ principal și formator în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, cu o experiență de peste 15 ani în programe de intervenție pentru copil și familie în situații de criză.
Este expert colaborator în proiecte internaționale pe tema hipersenzitivității la copii și adulți, cu participare în cercetări internaționale și elaborare de lucrări de specialitate și a realizat o cercetare doctorală în domeniul relațiilor parentale post-divorț.
Este autor și coautor al mai multor lucrări și articole de specialitate care tratează problematica abuzului și a divorțului, dar și a unui studiu pilot pentru testarea unui program de intervenție integrativa în coparentalitatea conflictuala post-divorț.
Cu o experiență bogată în psihoterapie, evaluare psihologică și consiliere, Gabriela Dumitriu oferă servicii de psihoterapie integrativă pentru copii, adolescenți, adulți și familii în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.
Psih. GABRIELA BĂRBULESCU
Este psihoterapeut integrativ cu specializare în lucrul cu copii și adolescenți. De asemenea, ea are experiență ca psiholog școlar și mentor pentru practica studenților la Psihologie. Este formator pentru educația adulților și mentor pentru consilieri și psihologi școlari debutanți.
De-a lungul carierei sale de peste 30 ani, Gabriela Bărbulescu a ocupat poziții precum profesor metodist, psiholog școlar, învățător și inspector pentru învățământul primar. Este formator pentru formarea continuă a profesorilor, cu expertiză în management educațional, abilitare curriculară, educație incluzivă, educație pentru cetățenie democratică.
Autor de programe, manuale și auxiliare școlare pentru învățământul primar și pentru învățământul gimnazial, ghiduri pentru cadre didactice și părinți.
Psih. LAVINIA BRATU
Este psihoterapeut integrativ și își desfășoară activitatea în domeniul privat, în Cabinetul Individual de Psihologie. Ea este în prezent în curs de finalizare a unui masterat în Studii Religioase la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și un alt masterat în Management Educațional la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, ambele la Universitatea din București.
Este pasionată de tehnologiile emergente, cum ar fi realitatea virtuală și augmentată, inteligența artificială, 5G, tehnologiile cuantice și blockchain. Ea se concentrează pe cercetarea impactului inteligenței artificiale asupra diferitelor domenii sociale, precum educația, psihologia, sănătatea și democrația.
Datorită cunoștințelor sale în domeniul tehnologiilor emergente și pasiunii pentru cercetare, Lavinia Bratu aduce o perspectivă inovatoare în practica sa psihoterapeutică.
Psih. RADU ALBOTĂ
A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, specializându-se în medicină generală. Deși a lucrat ca medic de familie, simțea că nu își îndeplinește pe deplin vocația. A descoperit psihoterapia ca fiind ceea ce căuta cu adevărat, având aspirația și potențialul de a-i ajuta pe oameni să-și vindece suferințele.
Cu o abordare integrativă, Radu Albotă îmbină diferite tehnici și metode psihoterapeutice pentru a se adapta nevoilor și preferințelor individuale ale clienților săi. El crede că fiecare persoană este unică și că fiecare terapie trebuie să fie personalizată pentru a se potrivi cu experiențele și obiectivele individuale.
Cu o vastă experiență în psihoterapie și având sute de povești de viață care l-au îmbogățit profesional și spiritual, Radu Albotă aduce o perspectivă valoroasă și cunoștințe profunde în discuțiile despre sănătatea mintală și echilibrul emoțional.