MESAJUL PREȘEDINTELUI INSTITUTULUI ROMÂN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ

I.R.P.I.

La împlinirea a 15 ani de activitate a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, vă invităm la Conferința Aniversară 2023- “Psihoterapia Viitorului. Explorarea diversității, integrării și adaptării în dezvoltarea umană”care va avea loc la Palatul Parlamentului din București în perioada 25 – 26 noiembrie 2023. Vă propunem o conferință care să dea acces participanților la cele mai noi direcții din domeniu și la materiale profesionale care să aducă utilitate și progres muncii noastre de psihoterapeuți. Astfel, pe parcursul celor două zile, în intervalul orar 8:00-18:00, practicienii în psihoterapie, sănătate și educație vor participa la un ”maraton” de cunoaștere în compania unor ambasadori ai sănătății mintale, stării de bine, cercetării și schimbării individuale și sociale.

În plus, avem bucuria de a vă invita la Gala Festivă IRPI, care va avea loc la data de 25 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00. Evenimentul este dedicat celebrării psihoterapiei integrative și vă oferă o oportunitate unică de a fi parte a unei seri pline de momente speciale și conectare.

Conștienți fiind de importanța adaptării continue la schimbările sociale, tehnologice și științifice, acordăm o atenție deosebită viitorului psihoterapiei ca știință. Pe măsură ce trecem într-o eră digitală și, implicit, într-un ritm mai rapid de dezvoltare, psihoterapia viitorului se prezintă ca o provocare și o oportunitate de a aborda nevoile complexe ale oamenilor din societatea modernă. În acest context, conferința își propune să exploreze direcțiile posibile ale psihoterapiei în viitor, cu accent pe tehnologia emergentă, abordările integrative și implicarea mai elaborată a cercetării în domeniul psihoterapiei. Tehnologia a avut un impact semnificativ asupra modului în care psihoterapia este practicată astăzi necesitând reglementări în domeniul eticii și a prevenirii riscurilor. Ca participanți vom beneficia de modele de lucru, informații actualizate din cercetare și metode și tehnici în ceea ce privește psihoterapia individuală, pentru cuplu, pentru familie și pentru grup, atât pentru copii, adolescenți și tineri, cât și pentru adulți.

Dezvoltarea tehnologiei și locul acesteia în societatea contemporană impun și integrarea tehnologiei în practica psihoterapeutică. Vom prezenta principiile telepsihoterapiei, o formă tot mai populară în ultimii ani, care facilitează accesul la servicii pentru cei care altfel nu ar avea posibilitatea. În viitor, această formă de psihoterapie online va continua să se dezvolte, oferind oportunități pentru conexiuni psihoterapeutice care să transcendă frontierele geografice și culturale.

Pe parcursul conferinței, vom avea o experiență de utilizare a tehnologiei care să ne ajute să explorăm și să identificăm resursele acesteia pentru practica în munca cu oamenii, fie ea psihoterapeutică, pentru sănătate sau educațională. Vom arăta cum eficacitatea psihoterapiei va spori ca urmare a utilizării inteligenței artificiale (IA). Cu ajutorul algoritmilor, IA este și va fi folosită pentru a analiza datele din practica profesională și a identifica direcții bazate pe dovezi pentru intervenții psihoterapeutice personalizate.

Nu în ultimul rând, vom parcurge cercetări și contribuții științifice la mișcarea relațională contemporană și la progresul neuroștiintelor.

Vă încurajez să vă alăturați nouă la Conferință IRPI 2023, pentru a sărbători împreună psihoterapia integrativă și pentru a crea conexiuni valoroase cu profesioniști și pasionați ai domeniului. Vă asigur că veți avea parte de două zile memorabile, pline de inspirație și descoperiri noi în lumea psihoterapiei.

Cu deosebită considerație,

Dr. Psih. Mara PRICEPUTU

Președinte IRPI

CONFERINŢĂ 2023

ÎNSCRIERE
PROGRAM
SPEAKERI
LOCAŢIE