Rolul psihoterapeutului devine pe zi ce trece tot mai important în cadrul societății, prin intervențiile specifice care îmbunătățesc calitatea vieții și dezvoltă potențialul fiecărui om. Astfel Comunitatea Psihoterapeuților Integrativi are un dublu rol: acela de a veni în sprijinul oamenilor și de a susține afirmarea și dezvoltarea profesiei de psihoterapeut integrativ și psiholog clinician. Viziunea integrativă vine în sprijinul oamenilor atât în sfera dezvoltării personale, cât și în sfera sănătății mentale, a reechilibrării emoținale, somatice, cognitive, relaționale și spirituale. La nivelul comunității profesionale membrii comunității au misiunea de a susține profesia de psihoterapeut integrativ, de a defini standarde în aplicarea terapiilor integrative si a psihologiei clinice, de a fi indormați și de a aplica cele mai noi tendințe și practici terapeutice din domeniul integrativ și clinc.

În țară comunitatea sunt peste 300 de membri cu activități profesionale de succes în filialele: Bucureşti, Constanţa, Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Craiova. Suntem specialiști autorizați de Colegiul Psihologilor din România și certificați de Federația Română de Psihoterapie și îndeplinim standardele de formare și de practică profesională internaționale, conform Asoiciației Europene de Psihoterapie.

Comunitatea este în continuă creștere datorită faptului că în permanență sunt noi serii care se formează în practica psihoterapeutică, astfel că în viitorul apropiat cabinetele lor vor fi deschise pentru oamenii din comunitate.