Am fost pacaliti.

Ni s-a spus ca daca suntem ascultatori si invatam bine, ne va fi bine in viata. Si am facut toate astea, ba chiar mai mult. Am ajuns sa stim multe lucruri si sa ii multumim pe cei din jur, insa nimic din toate astea nu ne fac sa ne simtim bine. In viata.  Ni s-a spus ca daca mancam tot din farfurie si ne punem jucariile in ordine, ceilalti vor fi fericiti. Si am facut asta. Dar apoi am constatat ca toata mancarea si ordinea din lume nu ne anuleaza golul si dezordinea din interior. Ni s-a spus ca daca acceptam ca nu stim si ii lasam pe ceilalti sa ne invete, vom merge pe un drum corect. Si am facut asta. Insa drumul pe care suntem este  cotropit de arsita. Si nu gasim niciun umbrar.

Nu, drumul pe care suntem nu este drumul spre sens. Calatoria pe care o facem nu este calatoria noastra. Insa pentru ca am fost ascultatori si am mancat tot din farfurie, nu stim ca putem alege doar ce ne place si putem asculta doar vocea interioara. Papilele noastre emotionale s-au anulat, auzul interior a asurzit de voci straine. Si calatorim in deriva, cu busola stricata, asteptand instructiuni. Avem nevoie sa fim salvati, da. Insa pentru ca am fost ascultatori si am acceptat ca nu stim nimic, credem ca salvatorul va veni, la un moment dat, din exteriorul nostru.

Ei bine, nu. Nu este nimeni acolo, cu rolul asta. Cu altele, poate. Insa cu rolul de a da un sens existentei noastre, nu.

Asculta-ma, te rog : tu esti persoana pe care o tot astepti. Tu esti propriul tau ghid pe drumul spre sens. Tu esti singurul care iti datorezi un drum cu sens, un drum spre sens, trairi cu sens, alegeri cu sens, o viata cu sens. Celalalt are sensul lui, nu e treaba lui sa se ocupe de al tau. Un sens cu sens in viata lui. Insa pentru tine, exista un singur sens, un singur adevar: al tau. Si da, probabil ca la un moment dat in viata ta, ai ales sa ai incredere in celalalt, incredere ca va da un sens vietii tale. Probabil ca acum esti suparat, dezamagit, pacalit.  Insa acum, ca stii, oare intelegi cat de mare este puterea ta? Acum oare intelegi ca sensul este doar la tine, doar despre tine, si depinde doar de tine?

Ce ai face tu, daca nu ti-ar fi frica?