În contextul crizei generate de epidemia de Covid-19, persoanele aflate în carantină, în izolare la domiciliu sau internate în spital din cauza infecției cu COVID -19 pot beneficia gratuit de asistență psihologică – informare și suport psihoemoțional. Acest sprijin oferit de echipa de psihoterapeuți voluntari ai Institutului Român de Psihoterapie Integrativă a luat forma proiectului Fii bine, Fii informat!

Informațiile despre desfășurarea proiectului Fii bine, fii informat! au apărut pe următoarele siteuri media, precum și în programele de știri ale posturilor de radio și TV:

Siteurile de presa online au preluat, de asemenea, informațiile despre proiectul IRPI:

Fanatik.ro, prin rubrica Fan România, realizată de Horia Ivanovici, a dorit să afle mai mult despre efectele psihologice ale pandemiei de coronavirus si ale izolarii sociale, despre cum putem preveni sau trata depresia și despre suportul psihoemotional pe care Institutul Român de Psihoterapie Integrativa îl oferă GRATUIT online, în fiecare zi, între 08.00 și 20.00, tuturor celor afectați de această criză mondială:

Televiziunea Columna a realizat un reportaj cu pașii pe care beneficiarii trebuie să îi urmeze pentru a intra în contact cu un psihoterapeut din echipa de voluntari:

FII BINE, FII INFORMAT! Persoanele aflate în carantină, în izolare la domiciliu sau internate în spital din cauza infecției cu COVID -19 pot beneficia gratuit de asistență psihologică! Institutul Român de Psihoterapie Integrativă pune la dispoziția celor mai vulnerabile persoane din criza declanșată de Coronavirus cu servicii de informare și suport psihoemoțional. O echipă întreagă de psihoterapeuți se află în perioada aceasta la dispoziția persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectată de situația de criză generată de COVID -19 prin intermediul site-ului IRPI.RO! Echipa IRPI vine în sprijinul comunității prin acest proiect cu caracter pro-bono – serviciile nu implică costuri pentru beneficiari. Pentru a intra în contact cu un psihoterapeut: 1. Urmăriți calendarul de pe site 2. Căutați ziua și intervalul orar ce sunt potrivite pentru dumneavoastră 3. Dați click pe numele psihoterapeutului disponibil și se va deschide fereastra cu informațiile necesare 4. Apelați la sprijinul specialiștilor, folosind datele de contact disponibile. https://irpi.ro/irpi-psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta/?fbclid=IwAR0L8Z1ajVCzbqVHATfMffpVpVWT88ft4rMyLSvAElJQIhh3cDlPUy8LKZ4

Posted by Televiziunea Columna on Tuesday, 24 March 2020

Purtător de cuvânt al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă – Psihoterapeut Mihaela Ghercă