Editura Trei vă invită LA SĂPTĂMÂNA PSI PENTRU PĂRINȚI LA BUCUREȘTI, 23 februarie la Librăria Cărturești, str. Arthur Verona, ORA 18.30 (intrarea libera)

Tema Conferinței: De ce copiii noștri se transformă în tirani?
Psih. Dr. Mara Priceputu are o practică în psihoterapia pentru copii, tineri și familie de peste 20 ani. Este președinte al Federației Române de Psihoterapie, președinte al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, psihoterapeut certificat european (EAP), trainer, supervizor în psihoterapie integrativă și în psihologie clinică, membru al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană, al Asociației Psihologilor din România, al Colegiul Psihologilor din România. In perioada 2011-2016 a fost vicepreședinte al Asociației Europene Interdisciplinare pentru Terapii cu Copii și Tineri (UK).

Titlul cărții lui Michael Winterhoff „De ce copiii noștri se transformă în tirani? Cum a fost abolită copilăria”, publicată de Editura Trei în anul 2017, șochează aducând în prim-plan o realitate a lumii moderne, și nu numai. Bunele intenții ale unor părinți de a fi prieteni pentru proprii copii și de a le dărui maxim de confort generează dificultăți de relaționare.
În cadrul Săptămânii Psi ne propunem să prezentăm și să dezbatem care sunt competențele parinților. Vom vorbi despre modelele parentale (dominanți, dominați, parteneri etc) și influența acestora asupra copiilor de astăzi/adulților de mâine.
Michael Winterhoff prezinta în cartea „De ce copiii noștri se transformă în tirani? Cum a fost abolită copilăria” cum anume „copiii care încă de mici sunt tratați și priviți ca niște adulți nu au nicio șansă să se dezvolte în mod adecvat iar ca adulți să fie, la rândul lor, față de o nouă generație, niște părinți care nu au dreptul doar de a educa, ci chiar sunt capabili să educe.”
Astfel, putem spune despre copiii care au primit grijă și siguranță, au parcurs cu bucurie etapele dezvoltării în copilărie și adolescență, au primit un sistem bun de autocontrol, că pot deveni părinții care știu să fie sursă de afecțiune, siguranță, norme morale, norme sociale, grijă și îngrijire etc.
Aceștia vor fi părinții care vor deține un “Permis de conducere pentru părinți” și care vor crește copii armonioși.